sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Asikainen-Karppinen

Tässä blogissa on sukutietoa Asikaisen ja Karppisen esipolvista. Esitystapoja on olemassa monia ja niitä voi soveltaa kulloisenkin tarpeen mukaisesti. Erittäin perusteellisen näkymän tuo esitystapa, jolla rtf-dokumentti "Asikainen-Karppinen sukutaulut 2023" on tehty. Dokumentin on toimittanut Ulla Paretskoi. Siihen pohjautuu tämän blogin tiedot, mutta nyt erilaisella esitystavalla.


Em. dokumentissa tiedon runsaus on suorastaan "ylitsevuotavaa" ja lukijalle voi tulla tunne, "että ei näe metsää puilta". Pilkkomalla sukua pienempiin osiin, sukuhaaroihin, saadaan helpompi hallinta ja luettavuus. Esitystavan voi muuttaa käyttämällä toista sukuohjelmistoa. Tässä blogissa julkaisut ja tulosteet on tehty Sukuohjelmisto 2004:llä.


Ym. rtf-dokumentti alkaa lähtöhenkilöstä, joka on yleensä lähellä nykyisyyttä. Hänen vanhemmat ja esivanhemmat tulevat jäljessä ajallisesti taaksepäin, "peruuttaen". Tässä Blogissa suunta kääntyy päinvastaiseksi. Lähtöhenkilöitä on useita ja he tulevat niin kaukaa historiasta, kuin mahdollista. Jälkeläiset sijoittuvat tauluihin ja aika juoksee "eteenpäin" seuraaviin tauluihin. Seuraavan sukupolven osalta on tehty eräs rajaus. Sukulinja jatkuu ainoastaan määrättyä nykypolven henkilöä kohti (Asikainen tai Karppinen). Muut mahdolliset sisarlinjat jätetään pois. Näitä kaukaisen historian henkilöistä alkavia linjoja on tullut molemmissa suvuissa yli 30 kpl. Jotkin sukulinjoista ovat turhan pitkiä, jopa 10-15 sukupolvea. Siitä seuraisi käsittelyyn hankaluuksia. Pitkiä sukulinjoja on selkeyden vuoksi katkaistu jopa kolmeen osaan.


Valittu esitystapa tuo "matkan varrella" tauluihin mukaan muitakin perheenjäseniä, kuin puhtaasti "kohdehenkilöitten" Hannun ja Tuulan esivanhempia. Pelkät esivanhemmat ovat mukana toisenlaisessa esitystavassa. Kyseiset esipolvitaulut ovat olemassa ja ne voi toki julkaista. Niitä on käytetty hyväksi nimenomaan ammoisten sukuhaarojen lähtöhenkilöitä hakiessa.


Sukuhaarojen yhdistäminen Blogin esitystä varten tapahtuu latomalla noin 30:n tulostetta peräkkäin. Siinä kopiodaan "raaka" htlm-koodi yhteen ja samaan blogiviestiin. Hyöty on, että lukijan ei tarvitse kahlata 30:n tulostetta hyppien sinne tänne, vaan kaikki löytyy samasta viestistä. Tauluja on kummallekin suvulle yli 150 kpl. Esityksessä kunkin sukulinjan loppuun tulee luettelo edellä olevan sukuhaaran henkilöt, Nimihakemisto sekä Paikkahakemisto. Edelleen jatkuu seuraavaan sukulinjaan, jne.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu